Kuinka työpaikallasi jaksetaan?

Jatkuvan kiireen ja stressin kulttuuri on väistymässä hyvinvoivien työntekijöiden tieltä. Hyvin levännyt työntekijä on terveempi, keskittyy paremmin ja saa aikaiseksi enemmän, puhumattakaan panoksesta työyhteisön ilmapiiriin.

Kuinka teidän työyhteisössä palaudutaan?
Tee testi.

Aloita testi

Uupumus  on kallis leikki

Uniongelmat ovat mielenterveysongelmien ohella merkittävimpiä työkykyä heikentäviä tekijöitä. Lähes joka kolmas suomalainen painii uniongelmien kanssa jossain vaiheessa työuraansa. Unihäiriöiden kustannukset työnantajille ovat jopa noin 100 miljoonaa euroa vuodessa. Työntekijälle se voi maksaa terveyden. Olemmeko valmiita maksamaan tämän laskun?

"Ehtiihän sitä levätä haudassakin"

Työikäisten unettomuus on yleistynyt kansantaudiksi joka aiheuttaa yhtä suuria ongelmia kuin liikkumattomuus. Uniongelmat nostavat sairauspoissaolojen riskin jopa 2,5-kertaiseksi.

Kulttuurimme ruokkii asennetta, jossa väsymykseen suhtaudutaan tavallisena tilana tai jopa merkkinä hyvästä ja ahkerasta työntekijästä. Työelämän nykyinen tahti on kiivas ja kun sama kiivas tahti jatkuu myös työajan ulkopuolella, elämää suoritetaan unen kustannuksella. Alle 10-20% meistä ottavat tietoisia askelia kohti parempaa unta - valtaosa nukkuu liian vähän tai huonosti ja tietää sen!

Kutsu Miia puhujaksi työpaikkanne tapahtumiin ja löytämään yhdessä uusi suunta työhyvinvoinnille tästä.

Tasapainoisen arjen rakennuspalikat

Kasvanut kognitiivinen kuormitus vaatii meiltä uudenlaisia itsesäätelyn keinoja, joita täytyy opetella. Palautumista on priorisoitava ja unta täytyy osata arvostaa. Lepo on mahdollisuus ja helppo keino parantaa elämänlaatua, terveyttä sekä hyvinvointia - ilmaiseksi!

Muutos alkaa vaikuttamalla asenteisiin, uskomuksiin ja toimintamalleihin lisäämällä tietoisuutta ja ymmärrystä unesta, konkreettisia käytännön työkaluja unohtamatta.

Miia Soranto - koulutettu univalmentaja

Olen yrittäjä ja neljän lapsen äiti, jolla on pitkä tausta liiketalouden puolelta kouluttajana. Myöhemmin kouluttauduin Trainer4You ravintovalmentajaksi, sekä liikunnanohjaajaksi ja toimin vuosia hyvinvointialalla valmentaja ja yrittäjänä. Samaan aikaan itse kärsin koko ajan pahenevasta unettomuudesta. Unettomuuden ratkaiseminen oli minulle vaikea haaste ja se sai minut lopulta kouluttautumaan myös univalmentajaksi.

Koulutukseni on tuonut minulle tutkittuun tietoon pohjautuvan vahvan perustan ja samaan aikaan kokemukseni on antanut tarvittavan ymmärryksen huonon unen ja palautumisen aiheuttamista haasteista, sekä työn ja henkilökohtaisen elämän yhteensovittamisesta, omia tarpeitaan kuunnellen.

Lisäarvoa ja uusia näkökulmia tapahtumiin laadukkaan unen ja palautumisen saloista

Asiakkainani ovat olleet laidasta laitaan kaupungit, valtion laitokset, yritykset, sekä järjestöt. Kaikkia yhdistää yksi yhteinen tavoite, olla mukana muutoksessa edistämässä terveyttä ja hyvinvointia omalla toiminta-aluellaan.

Entisenä unettomana lähestymistapani tähän kaikkia koskettavaan aiheeseen on käytännönläheinen ja rehellinen. Väsymyksessä ei ole mitään kivaa, mutta uniongelmat voivat opettaa paljon. Omat kokemukseni ja koulutukseni ovat opettaneet minut näkemään ihmisen kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, eikä unta voi irroittaa muusta elämästä.

Seuraavat puhuja tapahtumani löydät kalenterista. Avoimiin tapahtumiin voit napata myös oman paikkasi.

TerveSos 2024

5/7/2024

Maksullinen koulutustapahtuma, jossa runsaasti ohjelmaa. Tapahtuma alkaa 7.5 klo 10 aiheena Uni ja palautuminen. Energisempää elämää unen voimalla. Esiintymässä univalmentaja Miia Soranto, haastattelijana viestintäpäällikkö Marko Lähteenmäki, THL

IlmoittautuminenLue lisää

Turun Kauppakeskus Länsi1 Hyvinvointipäivät

4/12/2024

Paikalla luennoimassa univalmentaja Miia Soranto

Klo 12 Laadukas uni – arjen hyvinvoinnin lähde

Klo 13 Unen korjaava vaikutus – uni osana hyvinvointia

Miia Soranto on koulutettu univalmentaja ja kokenut hyvinvointialan yrittäjä, joka on itsekin entinen uneton. Hänellä on omakohtaiset kokemukset unettomuuden vaikutuksista ja siitä selviämisestä. Miia puhuu unen mahdollisuuksista ja kannustaa ottamaan askelia kohti parempaa unta ja energisempää elämää.

IlmoittautuminenLue lisää

Viking Line - Punaiset puhujalähdöt

3/21/2024

Luennolla pohditaan mitä muutoksia jokainen voi tehdä palautumisen ja paremman unen eteen välittömästi. Päivän aikaisella vireystilansäätelyllä ja stressinhallintamenetelmillä tuetaan laadukasta yöunta. Punaisten laivojen puhujalähdöillä innostavat luennot sisältyvät risteilyn hintaan.

IlmoittautuminenLue lisää

Tie kauniimpiin uniin

3/9/2024

Tie kauniimpiin uniin - uni osana hyvinvointia. Helsingin kauppakeskus Lanternan avoin tilaisuus. Tule kuuntelemaan klo 12, 13 tai 14.00 paikan päälle.

IlmoittautuminenLue lisää

Henkilöstökoulutus SPR veripalvelut

2/7/2024

Paremmalla unella parempi suorituskyky - yksityinen tilaisuus

IlmoittautuminenLue lisää

Lehdistötilaisuus Eucerin/Stockman Helsinki

5/25/2023

Eucerin uutuustuotteen lanseeraus. Kutsuvierastilaisuus.

IlmoittautuminenLue lisää

Koulutus Keski-Suomen Kauppakamari: Kuormituksesta tasapainoon

10/5/2023

Koulutuksessa käsitellään mm. perustietoa uneen ja palautumiseen liittyen. Parempien stressin ja kuormituksen säätelytaitojen avulla voit vaikuttaa positiivisesti unen laatuun ja parempaan palautumiseen. Lisäksi koulutuksessa käsitellään unen mahdollisuuksista voimavarojen lisääjänä, työkyvyn, muistin, luovuuden ja innovatiivisuuden parantajana, sekä pohditaan omien arjen valintojen merkitystä ja vaikutusta uneen.''

Koulutuksesta saat itsenäisesti toteutettavia tehtäviä, joiden tarkoituksena on kuormituksen vähentäminen ja unta tukevien rutiinien rakentaminen käytännön tasolla. Näillä keinoilla pääset hoitamaan jo mahdollisia uneen liittyviä haasteita tai ennaltaehkäisemään niiden syntyä. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus keskustella ja esittää kysymyksiä aiheisiin liittyen.


IlmoittautuminenLue lisää

Viking Line - Punaiset puhujalähdöt

4/13/2023

Luennolla asioihin paneudutaan paljon käytännön tasolla, mitä muutoksia jokainen voi tehdä terveytensä ja paremman unen eteen välittömästi. Päivän aikaisella vireystilansäätelyllä ja stressinhallintamenetelmillä tuetaan laadukasta yöunta.

Punaisten laivojen puhujalähdöillä innostavat luennot sisältyvät risteilyn hintaan.

IlmoittautuminenLue lisää

Esihenkilökoulutus Eurajoen kunta

3/2/2023

Unen ja palautumisen merkitys työkyvyn ja työkykyjohtamisen näkökulmasta.

IlmoittautuminenLue lisää

Turun Rakenna & Sisusta -messut

2/11/2023

Palautumisen avaimet - laadukkaalla unella ja palautumisella sujuvampaa arkea klo 15

Vapaa pääsy messukävijöille. Liput 13€/aikuinen.

IlmoittautuminenLue lisää

Keski-Suomen Kauppakamari Infoaamu

2/23/2023

Stressi on luonnollinen osa elämäämme ja se voi olla positiivinenkin voimavara, mutta vastapainoksi tarvitaan hyvää palautumista. Palautumisen ja unen merkitys varsinkin nyt lisääntyneenä etätyöaikana on korostunut entisestään.

Univalmentaja Miia Soranto on työskennellyt valmentajana hyvinvoinnin parissa jo pitkään ja huomannut, kuinka elämämme tiivis tahti ja työelämän vaatimukset johtavat usein pitkittyneeseen, haitalliseen stressiin ja kuluttavat liikaa voimavarojamme.

Tilaisuuden aikataulu:

8.50 Teams -yhteys avataan. Nappaa aamukahvi mukaan ja tervetuloa linjoille.

9.00 Infoaamu alkaa

​​​10.00 Infoaamu päättyy

MAKSUTON KESKI-SUOMEN KAUPPAKAMARIN JÄSENILLE

IlmoittautuminenLue lisää

Laurea amk UraFest 2023

2/1/2023

"Oletko totaalisen kyllästynyt siihen elämään, jota hallitsee ainainen väsymys? Jutellaanko hetki siitä, mitkä olisivat seuraavat askeleet energisempään elämään?"

Viikon mittaan on lisäksi mielenkiintoisia puheenvuoroja puhutuista aiheista, jotka ovat avoimia kaikille opiskelijoille!

Tapahtuma on avoin kaikille oppilaitoksen opiskelijoille ja työntekijöille.

IlmoittautuminenLue lisää

Tiimiakatemia koulutuspäivä, Jyväskylän amk

9/26/2022

Uni, hyvinvointi ja työelämä.

Aiheena nuorten jaksaminen työelämässä ja se miten työelämänvaatimukset näkyvät unessa.

IlmoittautuminenLue lisää

Yritystutkimus ry koulutuspäivät

9/2/2022

Kaikki päivän kuormitustekijät näkyvät työikäisten jaksamisessa. Työn lisäksi moni meistä kokee muuttuvan maailmantilanteen tai arkiset kiireet stressaavana. Osanan liike-elämän tahojen koulutuspäiviä käydään syväluotaavasti läpi palautumiseen ja unen tärkeyteen liittyviä seikkoja.

Tapahtuma on yksityinen.

IlmoittautuminenLue lisää

Palautumisen avaimet verkkoluento - Jyväskylän kaupunki

9/20/2022

Luento: Palautumisen avaimet -lisää hyvinvointia ja rentoutta elämään paremmilla palautumisen taidoilla.


Tunnetko olosi usein kuormittuneeksi? Valvottaako huolet ja murheet? Tuntuuko että elämässä on jatkuva kiire ja kaikkea ihan liikaa?


Stressi on luonnollinen osa elämäämme ja se voi olla positiivinenkin voimavara, mutta vastapainoksi tarvitaan hyvää palautumista. Luennolla opit kuinka kasvatat stressinsietokykyä ja löydät itsellesi sopivia keinoja stressin purkuun, sekä myös erilaisia rentoutumisen taitoja.

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan, miten voisit edistää palautumista arjessa paremmin.

Maksuton luento järjestetään webinaarina keskiviikkona 21.9. klo 18–20. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

IlmoittautuminenLue lisää

Kela Univiikko - Verkkoluennot/luentosarja

9/20/2022

Työntekijöiden hyvinvoinnin tueksi kolme osainen luentosarja

 • 20.9.2022 Luento 1 Uni ja palautuminen arkielämässä
 • 22.9.2022 Luento 2 Uni ja palautuminen työssä
 • 23.9.2022 Luento 3 Uni ja muuttuvat olosuhteet

Tapahtuma on yksityinen.

IlmoittautuminenLue lisää

UnenVoima -luennot & luentosarjat

Alk. 1000 - 1800 € + alv

Suositut puheenvuorot ovat loistava lisä esimerkiksi hyvinvointipäiviin, taikka suurempiin tapahtumiin.

 • UnenVoima - unen mahdollisuudet
  Unen merkitys terveyteen ja hyvinvointiin
 • UnenVoima - osa yrityksen strategiaa
  Palautunut työntekijä on innovatiivinen ja tuottelias
 • UnenVoima - palautumisen avaimet
  Stressin- ja kokonaiskuormituksen säätelyllä parempaa palautumista
Varaa Miia

Räätälöidyt UnenVoima -luennot & koulutukset

Alk. 1200 - 2500 € + alv

Yksilölliset puheenvuorot tai osallistavat luennot ja työpajat esimerkiksi hyvinvointipäiviin, taikka muihin tapahtumiin.

 • Räätälöidään juuri teille sopiva kokonaisuus.
  Aiheita voivat olla esimerkiksi:
 • Palautumista tukeva ja unta arvostava työelämä
 • Unen merkitys mielekkäälle elämälle
 • Laadukas uni yrittäjän voimavarana
 • Uni terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä
Varaa Miia

Jos tuntuu että näistä vaihtoehdoista ei löytynyt teille sopivaa ratkaisua, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä miten voisin olla parhaiten avuksi.

Ota yhteyttä
Palautetta luennosta

Palautetta luennosta

Asiantuntijan esitys ja materiaali 5/5 -"Kiitos hyvästä luennosta, huomaan nyt itsessäni jotain muutoksia :)." -"Luentoaika olisi voinut olla pidempikin. Todella mielenkiintoinen aihe." -"Työssä palautuminen on kyllä aina hyvä ja ajankohtainen asia."

-
Toimihenkilö Turun messukeskuksesta

Toimihenkilö Turun messukeskuksesta

Palaute luennolta oli todella positiivista. Aihe joka puhututtaa ja toimii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Tunsin pienen piston omassakin sydämessä uniasioiden kohdalla.

Lue lisää puhujapalveluista
 KELA Työhyvinvointiasiantuntija Heli Kähkölä

KELA Työhyvinvointiasiantuntija Heli Kähkölä

Jos kaipaatte innostavaa ja asiantuntevaa puhujaa unesta ja palautumisesta, Miia on loistava valinta. Hänen kokonaisvaltaisuus ja havainnolliset esimerkit pysähdyttävät kuulijan pohtimaan omia valintojaan.

-
Laurea amk asiantuntija Olga Kymäläinen

Laurea amk asiantuntija Olga Kymäläinen

Yhteistyö on ollut upean vaivatonta ja piristävää. Sinusta huokuu tasapainoisuus ja puheesi vangitsee. Tämän sanoinkin jo meidän ensimmäisessä keskustelussa – olisin voinut vain kuunnella lisää ja lisää.

Lue lisää puhujakeikoista
KELA Toimihenkilö

KELA Toimihenkilö

Tärkeä aihe josta Miia toi esille hyviä näkökulmia selkeästi ja asiantuntevasti. Tätä olisi voinut kuunnella pidempäänkin.

Lue lisää Miiasta
Vastaava Liikunnan ohjaaja Jyväskylän kaupunki

Vastaava Liikunnan ohjaaja Jyväskylän kaupunki

Luento oli todella informatiivinen ja antoi paljon ajateltavaa. Huomasin itsekin miten paljon unen eteen voisi helposti tehdä.

Lue lisää puhujapalveluista

Ratkaistaan työpaikkasi haasteet yhdessä

Hyvä uni rakennetaan päivällä. Työ- ja vapaa-aikamme määrittelee pitkälti sen mitä yöllä tapahtuu. Työpaikkalla tulisi puhua jaksamisesta ja unesta yhtälailla kuin alkoholi ongelmista, tupakan tai liikkumattomuuden vaaroista. Viedäänkö teidän työssä jaksaminen kohti tulevaisuutta?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nopeiten yhteyttä sosiaalisen median kautta:

Tämä sivu käyttää evästeitä

Käytän evästeitä sivuillani tarjotakseni sinulle parhaan käyttökokemuksen.